Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.03.2010 21:20 - Какво става в тази държава България ?
Автор: kovak Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2324 Коментари: 2 Гласове:
0




За 20 години преход нито едно правителство не измисли някакъв закон за обикновения човек. За защита на обикновения работник имаме някакви синдикати, които лапат яко и хич не ги е еня за членовете им. Само когато назрее някакъв проблем с голям обществен отзвук и те заемат първите редици.

Докога в тази наша хубава родина ще ни повтарят, че все няма пари, че все е виновно предишното правителство. За 20 години крадоха и пак има какво да крадат щом все гледат да докопат кокала.

Все пак кой иска да работи в някаква обречена държава, в която все си няма пари. Може би са патриоти ,едва ли, всеки в този парламент измислен има зад гърба си десетки фирми. Там те работят за тези фирми, а не за народа, не за този човек, който ги е избрал.

Аз например имах за пореден път големи надежди за управление на Бойко Борисив, смятах че това е човекът, който ще си спази предизборните обещания, но и той се оказа като другите, помириса властта и се отметна повече пъти от думите си, отколкото Юда се е отрекъл от Христос.

Толкова е лесно само да се обещава, но като дойде време за изпълнение на обещанията все няма нещо, все не стига друго, винаги има някакви оправдания. Според мен в държавата има пари, иначе биха ли се давали толкова пари за купуване на гласове, всичките тея кюфтета и кебабчета, дето се правеха на предизборните кампании. Всичко това да е било от добра воля, че те са патриоти - господата в парламента- не, не са. Защо като минат избори и друго пак не раздават. Просто има какво да вземат още от нашата изстрадала родина, все още има. А тя е наша родина и ние живеем тук.  Защото според мен държава е народа, а не тези 240 депутата. Те трябва само да ни представляват. Смятам че всички заедно можем да променим нещата и да се спре облагодетелстването на определени кръгове от хора.

Защо в България не се допуска референдум по никой национален въпрос, предполагам че господата политици просто знаят че тогава народа ще отсъди в негова полза и няма да има пари под масата. Всички заедно можем да спрем това.

Всеки прочел тази статия, на който му е писнало да живее по този начин, нека да се регистрира в форума http://zchsr.forumup.com, това е сайт за хора, на които им е  омръзнало да ходят на работа и накрая на месеца да се чудят защо продължават да ходят на работа за тези смешни заплати.

Примерно една Сърбия, която 12 години води войни, нейните граждани получават европейски заплати и пенсии, как тя го постигна, а ние все не можем или някой не иска да стане така и тук.  

Друг такъв пример е Румъния - държава, която беше по-зле от нас така ни изпревари в развитието,че с тези темпове на развитие никога няма да я догоним, защото ние тичаме ама в грешната посока, а  кой ни води по пистата - нашите добри политици. Нима Румъния има нещо повече от нас-да има добра държавна политика. Нашите политици докато се кланят на всички силни държави все така ще си бъдем, все няма да си има, ама само за народа няма за обикновения човек.

 

 

Светлозар Давидов

Статията е собственост на сайта  http://zchsr.ath.cx/ 

 


Тагове:   България,   държава,   Какво,


Гласувай:
0



1. анонимен - Ти,приятелю,
24.03.2010 21:49
искаш социализъм.
цитирай
2. pin777 - Да не забравяме и
24.03.2010 21:58
голямата лапачка - европомощите. Става въпрос за милиарди. Всички се натискат за това на опашка. Няма се излагаме я ... Да не сме по-балами от гърците. Не сме способни колкото тях да ги окрадем ли ? Не народа, има кой. Всички нали за тях се точат. Предишните не успяха май както трябва, не им повярваха. Да видим сегашните.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kovak
Категория: Лични дневници
Прочетен: 111892
Постинги: 37
Коментари: 19
Гласове: 77
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930