Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.09.2010 10:34 - Далаверата – България
Автор: kovak Категория: Туризъм   
Прочетен: 1518 Коментари: 0 Гласове:
1



        Далаверата – България

  

  Да. Ама вие не сте ли чули? Тук си е рай. Първо уискито ти е 1 евро, бирата 0,5 евро, пък за да „изчукаш” момиче не ти трябват повече от 10 евро. А българките не са дебели и грозни, напротив. Те са красиви.

Не една българска медия ни показа през летния сезон пияни чужденци, които си правят каквото си искат из нашите курорти. Да евтиния алкохол и евтините жени водят до екстаз. За това чужденците предпочитат да почиват тук. Но дали това е желаната клиентела, или не?

 Защото тези хора не са много щедри, а освен всичко друго се бият, трошат и тормозят персонала на заведенията.

Според БТВ много от пияните по улиците изглеждат на възраст под 18 години. Полицията обаче няма как да ги провери, тъй като паспортите им са в хотелите. Когато се напият и припаднат, ги намират ограбени. А това се случва най-вече, защото евтините питиета се консумират предимно с големи количества различни миксове дрога, която в България също е почти без пари. А на следващия ден много от участниците в нощните запои отново ще осъмнат в някоя от местните клиники, продължава публикацията.

Но тази картинка се отразява най-вече на обслужващият персонал, които поради надвисналата около кризата безработица са длъжни да стискат зъби и да търпят простотията на чужденците.

Сезонът премина под мотото "Цените падат!", отбелязва немската агенция „Дойче веле” и дава пример с нощувка със закуска в 3-звезден хотел, която струва 15 евро, а малка чаша бира - под 1 евро.

Тази година около 5 млн. чужди туристи почиваха в България. Това са с 10 процента повече, отколкото през 2009. Ще рече, че 2010 е рекордна за туризма в страната ни. Още по-голям ръст - с 20 на сто - отбелязват резервациите от Германия. Обикновено германските туристи съставляват половината от летовниците от страните-членки на ЕС, припомня ДПА.

Това разбира се радва правителството на Бойко Борисов, макар и страната ни да се превръща в евтина дестинация за масов летен отдих на замърсени плажни ивици осеяни с евтини хотели, алкохол, дрога и леки момичета.

В едно свое интервю заместник министърът на икономиката Иво Маринов казва цитиран от dnevnik.bg , че със своите минерални извори и антични градове България предлага добри възможности също за културен и спа-туризъм. А след сензацията около откритите наскоро части от мощите на Св. Йоан Кръстител, България се надява, че районът около Созопол може да се превърне в един вид "нов Ерусалим" за поклонниците.

За това усилията на правителството и бизнеса да привличат туристи трябва да се насочи именно на там, към културния туризъм. Тези туристи ще донесат по-добър имидж за страната, определено повече приходи за хазната, и определено по-малко работа на болничните заведения и полицията.

 

Костадин Койчев - kovak

 

 


Тагове:   българия,   далаверата,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kovak
Категория: Лични дневници
Прочетен: 111881
Постинги: 37
Коментари: 19
Гласове: 77
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930