Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.03.2010 10:55 - Кои сме ние Българите?
Автор: kovak Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2189 Коментари: 1 Гласове:
0



  Трудно е да се отговори на този въпрос. Защото ние не сме просто поредната ново създадена нация, като САЩ, например. Да ние също сме един вид продукт от смесицата на няколко народи, като основните са Славяни и Българи. Но разликата между нас и тях е, че ние страната от „балканския свят” сме държели в страх света преди векове, а те господстват сега. Преди шест века е било гордост да се наречеш българин, защото всеки човек на тогавашния свят е чувал за българина Калоян разбил кръстоносците, например. А сега като кажеш, че си българин всеки си прави асоциация или че сме бивша съветска или бивша югославска република. А реално погледнато нашата малка нация е била част единствено от византийската и по късно от османската империи, като след като по една или друга причина сме се освободили тези две империи се разпадат. Това мен лично ме навежда на една мисъл, а съм сигурен, че и на вас ви е минавала, че ние българите не можем да работим в екип, и за това сега очаквам да се разпаднат НАТО и Европейския съюз. Въпреки че за сега това е малко вероятно, но никога не се знае. Просто съвременния българин до такава степен се е увълчил пропит със завист, злоба и лицемерие, че няма нищо общо с българина, който е живял в далеч по-спокойни за него години. А с това увълчване едни към други ние бавно се самоунищожаваме. И защо го правим? Въпрос без отговор. С това положението ни не се оправя, напротив даже се влошава. Така ставаме самотни единаци, самотни саможивляци. Хора без подкрепата на никой, защото когато злобееш и завиждаш ти оставаш без приятели. А човек без приятели не е човек.

Така че нека се замислим, и да спрем да си пречим едни на други, нека вместо да злобеем и завиждаме да си помагаме и подкрепяме. Нали уж сме християнска нация, а християнството учи именно това – да помагаме на ближния си.





Костадин Койчев - kovak
 


Тагове:   Ние,


Гласувай:
0



1. raders - тъжно
29.03.2010 11:12
Прозрял си истината. Тъжно е това и вярно. Изглежда, че единствено религиите имат способността да обединят една нация, а тук вече и те са безсилни. Оставен на кръстоътя на свободния избор, българинът се овълчва и деградира. Защо така?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kovak
Категория: Лични дневници
Прочетен: 111333
Постинги: 37
Коментари: 19
Гласове: 77
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031