Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.03.2010 21:15 - Какво ни даде новото правителство?
Автор: kovak Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2659 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 21.03.2010 21:16



   Може би това е един от основните въпроси, които, мисля, че не вълнуват само мен, а и цялото българско общество. Но като казвам цялото българско общество, имам предвид обикновеният българин, данъкоплатецът, който в крайна сметка с нищо не е по-добре, отколкото е бил преди.

Какво ни даде новото правитество? По-големи данъци, увеличаване на осигуровки, изобщо прави животът на обикновения човек все по-непосилен.

В държавата ни няма пари е отговорът на правитеслтвото. И тя се намира в това положение благодарение на предишното правителство. А замисляйки се реално, дали наистина е така. Та народът беше, смея да твърдя, по-добре докато Станишев беше премиер. Нямаше го постоянното обяснение на вдигането на „стандарта на живот” с това че България е постоянно в дефицит, предизвикан от предишното управление. Народът пак не беше в най-доброто си съществуване, но не беше и в положението, в което се намира сега. Как тогава докато Станишев беше на влст не се вдигаха данъци и акцизи, как здравните осигуровки поне бяха в някакви приемливи граници. Защо докато той крадеше, народът не усещаше безпаричието на държавата. А сега, когато дойде новото правителство, България няма пари. За да се преодолее финансовият й колапс трябва за грешките на тези, които ние сме избрали да ни управляват, да плащаме ние. Ние, които сме източниците на властта, ние, които заблуждавайки се от празните приказки на управляващите ни, правим грешка след грешка като избираме неподходящите(а дали някога ще се появят подходящите хора от народа, които да правят всичко за доброто на народа). И като казвам празни приказки, казвам истината. Защото единственото, което прави нашето мило и родно правителство е да ни затваря очите за реалните ни проблеми като ни подхварлят някоя и друга „успешна акция” на министерството на вътрешните работи. Защото пак не съм единствената, която е на това мнение. Просто чрез този шум около тези акции, вниманието на хората от реалните проблеми на страната остава на заден план и си казваме „Ето Бойко Борисов прави нещо за нас и за държавата ни, значи не направихме грешка, че го избрахме”.

А дали е грешка или не, мисля, че всеки реално мислеш българин сам ще си отговори на този въпрос. Защото доброто управление на една държава не се измерва само с няколко „замазващи ни очите акции за спиране на организираната престъпност”, с отварянето на няколко детски градини в София и направата на едно метро, което освен добрата страна, че ще облекчи трафика на София, си има и лошата страна, че докато трае строежът му трафикът може би се увеличава тройно.

Но това е друга тема. Болна тема, както е такава и прблемът с дупките по пътищата. Защото пак парите на обикновения, беден данъкоплатец потъват именно в дупките в джобовете на министри и управници, а не се използват за реалните нужди на гражданите.

Но да се спрем дотук, защото нерешените въпроси са много и едва ли някога ще получим истинският им отговор.

Автор: Надежда Тодорова
 

Статията е собственост на сайта   http://zchsr.ath.cx/ 

 


Тагове:   новото,   Какво,   даде,


Гласувай:
0



1. dolce - ..........
21.03.2010 21:45
и какво ти пука
все едно и също но...........
а си казал че не аресваш пожарникяря те обливат с вода забележи при ова студеа :)_
цитирай
2. анонимен - nqma znachenie s kakvo te oblivat ...
22.03.2010 19:14
nqma znachenie s kakvo te oblivat tova ne oznachava che postoqnno trqbva da si malkchim za vsichki neshta, koito ne ni haresvat, naprotiv te trqbva da poluchavat glasnost i kogato tazi glasnost stane masovo qvlenie, kogato vseki barlgarin osaznae che trqbva da govori za problemite i da otstoqva pravata si, togava neshta shte se promenqt. zashtoto edna ptichka prolet ne pravi, no kogato tazi ptichka dovete cqloto svoe qto e savsem razlichno. a ako vsichki prodaljavame da mislim kato teb prosto nqma da ima napredak, a vinagi shte ni zalivat sas studena voda ili po-losho s pomiqta
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kovak
Категория: Лични дневници
Прочетен: 111882
Постинги: 37
Коментари: 19
Гласове: 77
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930