Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.06.2008 00:14 - Ако бях Елф, то щях да бъда герой от приказка.
Автор: kovak Категория: Лични дневници   
Прочетен: 865 Коментари: 0 Гласове:
0



Ако бях Елф, то щях да бъда герой от приказка.

  

 

 

   Фантазията на хората ражда интересни същества. В митовете на древните народи се срещат митологични същества като дракони, лами, змейове, влъхви, кентаври, еднорози, тролове, леприкони, джуджета, елфи, феи,  и други. Едни помагат на хората други ги мразят и са им врагове.

Приказките обикновенно са измислени за да развличат децата. Но дали са просто измислица? В западните приказки доста често срещано същестро е елфът. Елфите са митологични същества от фолклора и митологията на германските народи. В скандинавската митология те са раса от малки божества на природата и плодородието. Елфите често са изобразявани като млади мъже и жени с прекрасна външност, живеещи в гори или други места сред природата, под земята или в езера и други водни басейни. Те са описвани като дълго живеещи или безсмъртни същества, които притежават магически способности. Благодарение на епическата творба на Дж. Р. Р. Толкин "Властелинът на пръстените", където елфите имат значима роля, те се превръщат в основни персонажи на модерното фентъзи.

В съвременните фолклористика и фентъзи са приети два основни типа елфи: същества, чийто ръст е еднакъв или близък на човешкия (elven на английски) и елфи с миниатюрен ръст (elfs на английски).

  Приемаме, че елфите съществуват и почваме да пишем прикаската.  То тогава в приказката в, която ще бъда елф няма да има бракониери, безразборна сеч в горите, няма да се палят пожари сред природата. Всяка година се унищожават хиляди декари гори от умишлени пожари и незаконна човешка сеч. Хиляди животни биват избивани от бракониери.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              В  гората, която ще живея няма да позволявам това да се случи. С помоща на магическите си способности ще им залагам магически капани и ще ги наказвам според злините, които са сторили. Когато видя някой бракониер да стреля по някое защитено диво животно тогава ще му направя магия от, която пушката му ще засече и няма да стреля повече с нея. Тъй като законите срещу бракониерите в света не са достаточно сурови , с помоща на моите приятели елфи ще го уловим с магическа мрежа, да се чувства като диво животно хванато по същият начин. От там ще го заведем пред “Великият природен елфски съд”, където ще го съдят елфи. Когато му се докаже вината ще бъде осъден на доживотна каторга.                                    

А като се появи някой, който сече дърва неправомерно ще го превърна в дърво за около един час, да разбере какво е да си растение. После и него ще изправим пред “ Великият природен елфски съд “ .                  

Тези които палят ще бъдат съдени на място от тези дето са ги заловили. Аз ще предложа на “ Великият природен елфски съд “ да създаде горещ затвор за подпалвачите, където да излежават присъдите си на непоносими горещени от порядака на 39-40 градоса по целзии. Тъка в природата ще ще се въведе ред, и хората няма да безчинстват на воля.

Но ако помислим реалистично в тази прикаска ще се разрази война между хора и елфи. Защото хората не са свиканали друг да им определя правилата. В разгара на тази война в тайна американска лаборатория ще се създаде опасно билогично оръжие – вирос, който ще погубва елфи. Но тъй като елфите сме надарени с магически способности, аз ще измисля магическо заклинание, с която ще можем да се преборим  с вироса и да победим човечеството, с което да спасим природата.

   Като заключение мисля, че ние хората сме си измислили тези митологични същества за да имаме страх от нещо и да не се възгордяваме прекалено много, че сме на върха на хранителната пирамида. 



Тагове:   елф,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kovak
Категория: Лични дневници
Прочетен: 111343
Постинги: 37
Коментари: 19
Гласове: 77
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031